Om Korpset

Korpset er et felleskorps for Mortensrud-skolene og består i dag av 34 musikanter.

Når er påmeldingsfristen?

Øvinger foregår på Stenbråten skole hver onsdag kl.18:00-20:00, og her får elevene individuell oppfølging av innleide instruktører, i tillegg til fellesøvinger. For tiden har korpset følgende instrumenter : Saksofon, fløyte, trompet, kornett, klarinett, baryton, althorn, tuba, trombone og ulike trommer. Vi er åpne for nye forslag hvis du ønsker å være med å spille.

Korpsets økonomi

Korpset har grei økonomi, og i tillegg til turene innenlands reiser vi også utenlands og spiller med andre korps. Steder vi har vert er Tyskland 2019, Italia 2017, Portugal 2015, Sommeren 2013 reiste vi til Brighton i England, i juni 2011 reiste vi til den danske øya Bornholm, i februar 2010 var vi på et stort korpsseminar i Sæby i Danmark og sommeren 2010 var vi i Kristiansand, på Sørlandets musikkfestival. Vi har også vært i Kroatia.

Korpset har gode muligheter til å lære opp nye aspiranter, så er du nysgjerrig så stikk gjerne innom på onsdagene å se hva vi driver med. To ganger i året (høst og vår) gjennomfører korpset loppemarked. Da det ellers er lite dugnader (og salg forøvrig), så forventer korpset at foreldre stiller og får inn penger til resten av året. 17.mai er jo også en dag foreldrene må sette av.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvor gammel må man være for å begynne i korpset?

Korpset er for alle barn som går i grunnskolen (1-10 klasse) men i praksis tar vi sjelden i mot aspiranter yngre enn 2. klassinger av praktiske årsaker, men dette ordner seg som oftest. Vi erfarer også at større barn ønsker å lære å spille, så de øvre klassene er også velkomne hos oss.

Når er påmeldingsfristen?

Hos oss begynner det barn hele året, så stikk innom en onsdag eller ta kontakt på annen måte. Kontaktinformasjon finner du på en annen side lenger ned.

Hva koster det?

Kr. 1500,- pr. halvår, og søsken får rabatt. For dette får du individuell spilleopplæring, gratis lån av instrument, reise/overnatting.